Over

Dag paardenliefhebber,

Wat leuk dat je ons wat beter wil leren kennen. Ik ben Lynn en ik ben geboren in Gent in het jaar 1992. 4 jaar later werd ik gebeten door het paardenvirus. Een emotioneel verhaal zal ik jullie besparen, maar op een bepaald moment in mijn leven moest ik mijn grote passie heel erg missen en was zelfs een wandeling door de “paardenafdeling” in Decathlon voldoende om mijn hart te doen breken.

Maar dromen komen soms echt uit en in de zomer van 2020 werd onze familie uitgebreid met de komst van Olympia Herminia, een toen bijna 1-jarige KWPN merrie. Het was al een aantal jaar geleden dat ik nog een eigen paard had en ik voelde zo’n verantwoordelijkheid om alles te doen wat in mijn macht lag om Olympia te laten opgroeien tot een gezond en gelukkig paard. Er kwamen al snel enkele uitdagingen op ons pad en ik verdiepte mij meer in gezonde voeding voor paarden en in paardwaardige huisvesting. Voor mij is dit maximale vrije beweging (in ons geval is dit 24/7 buiten) met onbeperkt ruwvoer en een interessante, uitdagende omgeving waarin de paarden kunnen rondlopen. Helaas leek dit in onze omgeving niet zo gemakkelijk te vinden. Een eigen perceel waarbij we onze visie kunnen realiseren leek een verre en misschien onmogelijke droom. Ik voelde me machteloos als paardeneigenaar, want ik kon mijn paard niet bieden wat ze me schreeuwde nodig te hebben. 

Maar… we hebben het geluk gehad om een eigen perceel te kunnen kopen en staat Olympia met ons tweede paard Quin op ons eigen plekje. In september 2023 kwam daar een haflingerveulen Ube bij.

Paarden in eigen beheer houden is niet voor iedereen haalbaar. Maar toch kan je met kleine aanpassingen al een meer uitdagende en interessante omgeving voor je paard creëren, of dit nu op stal, een paddock of weiland is. Met deze webshop willen we je helpen om je paard nog gelukkiger te maken! Want zeg nu eerlijk, ieder paard verdient toch een droomleven?

Paardendroom Lynn