Wat is een Mineralenbuffet?

 

Wat en waarom een mineralenbuffet?

Onze paarden zijn volledig afhankelijk van ons. Wij beslissen met wie ze samenleven, hoe ze samenleven, waar ze wonen, wat ze eten, hoeveel en wanneer ze eten en ga zo maar door. Zelfbeschikking en zelf keuzes kunnen en mogen maken vergroot het welbevinden van paarden. Daarbovenop browsen paarden de hele dag door en scharrelen hun voedsel bij elkaar. 

Je kan dat zoekgedrag en een stukje keuzevrijheid stimuleren door een mineralenbuffet. Femke Dölle heeft daarvoor twee heel erg mooie pakketten bedacht. In het mini mineralenbuffet zitten Keltisch Zeezout, Diatomeeënaarde, Moeder Aarde, IJslands Zeewier en Spirulina. Er is ook een Deluxe variant met Veendrenk, Brandnetel, Chlorella, Appelciderazijn en Duits Steenzout. Beide pakketjes bevatten voldoende om 4-6 keer een vers buffetje te voorzien.

Hoe voorzie je een mineralenbuffet?

Een mineralenbuffet voorzie je vlakbij vers water zonder toevoegingen, zodat het een vrije keuze betreft en ze het niet uit noodzaak drinken of omdat ze dorst hebben. Je voorziet daarbij 5 emmers water van +/- 12 liter, waar je de aanbevolen hoeveelheid afzonderlijk en per emmer toevoegt. Je kan de dosissen ook halveren, dan heb je nog meer geniet van je mineralenbuffet! 

Sta je op een pensionstal? Ook dan kan je, mits wat creativiteit, een mineralenbuffet aanbieden. Je voorziet 6 emmers (5 voor de mineralen en één voor gewoon water) en je laat je paard de keuze. Waar een wil is is een weg :-).

Wat na het eerste pakketje?

Kan je, net als ik, niet altijd een mineralenbuffet voor je paarden voorzien? Dan zijn de mineralenbuffetten van Femke Dölle de beste keuze. Merk je de voordelen van je paard en wil en kan je dit permanent aanbieden? Dan hebben we alle ingrediënten van het mini mineralenbuffet in de shop. Deze zijn grotere verpakkingen van Bio-Ron of Horseflex. Ook Veendrenk en Appelazijn kan je bij ons aankopen. Wist je trouwens dat je ook Groene Leem poeder kan toevoegen aan een mineralenbuffet? Of onze eigen Citroenmelisseblad? Er zijn zoveel mogelijkheden om je paard te verrijken!

Niet altijd toegang tot water?

Dat begrijp ik, wij zijn ook afhankelijk van regenwater en zuiver drinkwater heeft altijd de voorkeur. Daarom hebben we ook een groot aantal likstenen in ons assortiment. Mijn voorkeur is altijd om mineralen aan te bieden omdat dit de meest zuivere vorm is. Maar keuzevrijheid en zelf aan behoeftes kunnen voldoen vind ik ook zéér belangrijk. Paarden likken in de natuur ook aan grond of oppervlakten om mineralen op te nemen. 

Het is niet de bedoeling om afleiding te bieden met onze likstenen, ze zijn NIET op basis van suiker, maar bevatten vooral zouten met bepaalde mineralen en bestanddelen waar paarden van kunnen opnemen waar ze op dat moment behoefte aan voelen. Bijvoorbeeld: in het voor-en najaar zijn er veel paarden die de Zincoblock tot zich nemen, omdat zink ondersteunend werkt voor huid en haar.

 
Was deze blogpost nuttig voor jou?
Geplaatst in: Blogposts

Laat een bericht achter

Beveiligingscode