Je paard de beste zorgen geven bij hoge temperaturen

Je paard de beste zorgen geven bij hoge temperaturen

 

Het wordt de komende dagen weer heel erg warm. De ideale omgevingstemperatuur voor paarden ligt beneden de 20 graden! Je kan je voorstellen dat dit weer voor onze paarden erg lastig is. Je paard is afhankelijk van jou voor zijn verzorging en noden, dus je kan je paard wel helpen om zo comfortabel mogelijk door deze periode te komen. 

Allereerst, geef elektrolyten in deze periode. Paarden die zweten verliezen elektrolyten. Deze elektrolyten zorgen ervoor dat vocht wordt opgenomen en vastgehouden wordt én zorgen voor een goede zenuw-en spierfunctie. Een tekort kan dus zorgen voor uitdroging of zelfs spierbevangenheid.

Daarnaast is een Himalaya liksteen en Mineralenbuffet met o.a. Keltisch Zeezout geen overbodige luxe zodat ze naar behoefte zout kunnen opnemen.

Het warme weer is ideaal om denkspelletjes te doen. Neem je paard uit de zon en in de schaduw en ga met de snuffelmat aan de slag. Je kan ook stukken fruit in een bak doen die ze dan uit het water moeten vissen. Vergeet ook geen verrijking/slowfeeders te hangen op de meest schaduwrijke plaatsen, zodat ze gestimuleerd worden om uit de zon te gaan. Daarnaast wordt het ook vaak vergeten dat paarden met een witte neus gevoelig zijn aan verbranden. Bescherm deze met Equi Sunblock producten.

Heb je al eens een waterijsje gemaakt voor je paard? Neem een bakje, vul het met water, stukjes fruit of eventueel zelfs kruiden die er wat uitsteken (zoals kamille), doe er een strokoordje in zodat je het kan ophangen en smullen maar!

Als trainen echt nodig is, doe dit bij voorkeur heel vroeg of heel laat op de dag, zodat het wat afgekoeld is. Dit weer vind ik ideaal om basiszaken nog eens onder handen te nemen zoals o.a. je paard leren stilstaan bij het opstappen. Tijd die je nu kan investeren en waar je paard dubbel profijt van heeft! Ga je je paard een verfrissende douche geven? Vergeet geen shampoobar van VITALstyle! 

Geniet van de zon én je paard!

 
Was deze blogpost nuttig voor jou?
Geplaatst in: Blogposts

Laat een bericht achter

Beveiligingscode