Goudsbloem voor paarden

 

Wat is Goudsbloem?

Goudsbloem (ook wel Calendula Officinalis) behoort tot het natuurlijk rantsoen van paarden en kan een positieve invloed hebben op de gezondheid van je paard.

Je kan Goudsbloem uitwendig gebruiken bij verschillende huidaandoeningen. Zo kan je het gebruiken ter ontsmetting van wonden. VITALstyle heeft daarvoor de CalendulaSpray op de markt gebracht die de huid ontsmet en verzorgt. 

Ook bij inwendig gebruik ondersteunt Goudsbloem de huid. Daarnaast heeft het een ondersteunende werking voor een goede spijsvertering en stimuleert het de reinigende werking van de lever.

Hoe geef je nu Goudsbloem aan je paard? 

Uitwendig spreekt voor zich en daarvoor is de CalendulaSpray een onmisbaar product voor je EHBO-kit. Inwendig zijn er gedroogde kruiden beschikbaar, zoals de kruiden van Excellent Horse of de verrijkingsmix van Paardendroom (ideaal voor in een snackbakje!). Het is ook leuk om Goudsbloem te zaaien (bij je paard of thuis om mee te nemen naar je paard), je kan ze zo aan je paard geven of als verrijking in een flexivoerbal, Snack Cube of Snacknetje. Goudsbloemzaadjes van Bio-Ron kan je kopen in onze shop! 

 
Was deze blogpost nuttig voor jou?
Geplaatst in: Blogposts

Laat een bericht achter

Beveiligingscode